Compartir

Sense sorpreses, el PP i el PSOE han sumat els seus vots (15 i 6 vocals en la comissió) al del Grup Mixt (UPN) a la comissió mixta creada a la cambra alta, i s'han imposat als de Units Podem, el PNB i ERC (3, 1 i 1) per elevar al Ple del Senat d'aquest divendres el dictamen redactat en la ponència, que bàsicament tradueix l'acord del Consell de Ministres per aplicar el 155 a Catalunya, amb l'addició de l'esmena parcial del PSOE.

Aquesta esmena insta a contemplar la possibilitat de plantejar modificacions o actualitzacions a les mesures adoptades pel Govern i la de "anticipar el seu cessament" si cessen les causes que han motivat l'aplicació del 155, i també demana a l'Executiu que porti a terme "una utilització proporcionada i responsable" d'aquestes mesures, "modulant la seva aplicació si es produïssin canvis en la situació o altres circumstàncies que així ho aconsellin ".

El PP no va acceptar les esmenes socialistes que suggerien eximir els mitjans de comunicació públics catalans de la seva intervenció pel Govern espanyol i paralitzar l'aplicació del 155 en cas que la Generalitat de Catalunya convoqués eleccions legals, una possibilitat a la qual en qualsevol cas no va accedir el president català, Carles Puigdemont.

la comissió va acordar també nomenar la senadora del PP Clara Sant Damià com la ponent que exposarà la resolució aprovada davant del Ple de la Cambra. Els grups parlamentaris tenen fins a les 9.30 hores d'aquest divendres per presentar els vots particulars que desitgin.