lunes, 10 agosto 2020 11:17

La CUP reclama la declaració de la independència perquè "no hi ha possibilitat de pacte amb l'Estat espanyol"

La portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Núria Gibert, es va pronunciar d'aquesta manera en una roda de premsa al Parlament després de la intervenció de Puigdemont i abans de l'inici del Ple en el qual es debat sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució contra la Generalitat.

Gibert va acusar Puigdemont d'haver generat aquest dijous "certa confusió", "desconcert" i haver actuat amb "opacitat" sobre una eventual convocatòria d'eleccions autonòmiques.

Davant d'aquesta opció, aquesta dirigent de la CUP va dir que el seu partit no avala negociacions "en despatxos" i va demanar "esgotar totes les possibilitats" per declarar la independència, en al·lusió al fet que s'aprovi a la cambra catalana abans de que el Senat doni el vistiplau aplicar l'article 155.

la portaveu d'aquesta formació va demandar una "lectura solemne i oficial de la declaració d'independència" al Parlament i que es compleixi així el "mandat" de l' referèndum de l'1-O. Tot i això, ha indicat que la seva força política encara no tenia elaborada una proposta de resolució concreta per aprovar la independència entre aquest dijous i demà.

Artículos similares