viernes, 14 agosto 2020 20:16

Puigdemont es prepara per declarar la independència de Catalunya

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, esgota el temps per dissenyar l'estratègia a seguir en el "Procés". Tot apunta que podria proclamar la declaració d'independència de Catalunya, però encara no ha aconseguit consensuar la fórmula de proclamació i convocatòria d'eleccions.

A la recerca d'aquest consens, Puigdemont s'ha reunit durant més de 7 hores, amb els consellers, col·laboradors i organitzacions independentistes, que han abandonat el palau de la Generalitat a les 2h del matí, i sense donar pistes sobre quina serà la resposta de la Generalitat. Els contactes continuaran al llarg d'aquest dijous.

L'hora límit està fixada a les 17h de la tarda, amb un escenari doble. Serà llavors quan arrencada al mateix temps el ple monogràfic del Parlament, en el qual es donarà resposta al 155, i al Senat es reunirà la comissió conjunta on es debatrà l'aplicació del precepte constitucional i s'elaborarà l'informe que s'elevarà i votarà en el Ple de la Cambra aquest divendres.

Puigdemont ha rebutjat defensar les seves raons al Senat, perquè considera que el Govern no va a fer marxa enrere, i falta per saber si enviarà a algun representant de la Generalitat.

Per part del Govern, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, assistirà al Senat aquesta tarda, i demà serà el president, Mariano Rajoy.