Compartir

Una mare de Palencia s'enfronta a una multa de 1.260 euros per un delicte d'abandonament familiar , per no haver portat al seu fill, de set anys, durant 71 dies a l'escola.

La dona, les sigles corresponen a LMM, de 38 anys, ha estat condemnada pel Jutjat Penal de Palència , la fiscalia demanava per a ella 3.240 euros de multa, després que "c on coneixement que faltava al compliment dels seus deures familiars ", va privar al seu fill d'assistir, durant el curs 2015-2016, un total de 71 dies al centre educatiu < /b>.

El menor no va acudir a l'escola " ni tan sols aquelles setmanes en què l'acusada tenia la custòdia ", segons informa el Nord de Castella. la principal raó per la qual la dona no portava el menor al col·legi, era la seva por que el pare del nen pogués portar-li al matí . " la veritat és que en cap cas va comunicar a ningú quines eren aquestes raons que tenia per no portar el nen al col·legi ", postil·la la sentència.

« ha quedat provat que l'absentisme ha estat greu, rei alterat i prolongat en el temps, no complint l'acusada amb el deure que li incumbia sense adduir els motius o raons malgrat que va ser informada i requerida en diverses ocasions tant a l'escola com a la Inspecció a complir amb la seva obligació de portar al menor a l'escola. No ha estat provat que, d'haver assistit el menor al col·legi, el pare se l'hauria portat en l'horari escolar, ja que ha d'constar una justificació per a la sortida del menor ».