miércoles, 23 septiembre 2020 12:30

Rajoy adverteix dels "preocupants" efectes econòmics en el turisme i en l'ocupació a Catalunya

El president del Govern, Mariano Rajoy, va insistir aquest dimecres a que "l'important és recuperar la legalitat" a Catalunya per recuperar la "convivència" a la comunitat, perquè no es vagin les empreses i perquè no es produeixin caigudes en el turisme i en l'ocupació, perquè "són molt preocupants els efectes econòmics".

el cap de l'Executiu s'ha expressat d'esta manera a la sessió de control al Govern, on va ser interpel·lat pel president de Ciutadans , Albert Rivera, que li va preguntar per si va a garantir que "no hi hagi tupinades" en les eleccions a Catalunya, després que Rajoy hagi anunciat la convocatòria electoral en un termini màxim de sis mesos.

El president del Govern va advertir de la "greu" situació que es viu a Catalunya i, tot i que va manifestar que les eleccions són una "sàvia decisió" per fer front al conflicte, ha afegit que l'important ara és "recuperar la legalitat".

< p> Ha advertit que són "molt preocupants els efectes tos econòmics "a Catalunya, on ha recordat que s'estan anant" moltes empreses ", els turistes" no vénen "i les dades d'ocupació" poden trencar "el camí del creixement econòmic. Per això, ha subratllat que primer s'haurà de restablir la legalitat en aquesta comunitat i, després, es convocaran comicis per sortir de la "situació tan lamentable" que es viu a Catalunya.

Per la seva banda, Rivera ha afirmat que li "preocupa" que el PSOE digui que no serà necessari aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya si el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, convoca eleccions. "De debò el comitè de sedició de Puigdemont va ser qui convoqui les eleccions?", S'ha preguntat.