Compartir

La comissió del Senat que tramita l'aplicació de l'article 155 de la Constitució sobre la comunitat autònoma de Catalunya ha iniciat aquest dimarts la seva reunió constitutiva amb l'objectiu de redactar el requeriment al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i el termini exacte que té per respondre-hi.

Poc després de la seva constitució, el vicepresident de la cambra alta, Pedro Sánchez ha assegurat que el Senat ha ofert com a mesura extraordinària un debat entre el president del Govern, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. Aquest cara a cara hauria de celebrar- dijous a la comissió o divendres en el Ple.

“Per al Senat seria un honor tenir al president de la Generalitat a casa i que pogués participar aquí en un debat”, ha dit Pedro Sanz.

Des de Catalunya, el portaveu del Govern, Jordi Turull ha assegurat que Carles Puigdemont té la voluntat d'anar al Senat encara que tot dependrà, ha insistit, de l'agenda del president.

“Tenim la voluntat que vagi al Senat però cada vegada ho estan posant més difícil. Una altra cosa és que ens ho permetin, perquè estem en un ple del Parlament i si ha d'anar al Senat hi ha una qüestió física, que es triga el que es triga. La voluntat és anar, sí, però hem de concretar si va o no. Però fins que no sapiguem l'horari i si es pot compatibilitzar amb el ple del Parlament no sabem. Estem en contacte amb representants del Senat i per veure si es pot compatibilitzar la presència del president en els dos escenaris”.