Compartir

A la nit de l'empresari, de la patronal Cecot, el cap de la Generalitat ha acusat l'Estat de voler una Catalunya “sotmesa, disminuïda, i si pot ser humiliada”, que si alça massa la veu “se la castiga o es perjudica deliberadament la seva capacitat econòmica”. Unes crítiques això sí, que amania amb la seva reiterada aposta pel diàleg.

Però en el seu discurs, Puigdemont no ha arribat a confirmar, si finalment acudirà al Senat per defensar les al·legacions a les mesures de l'article 155 de la Constitució. La incògnita continua, mentre creixen les discrepàncies en el si de la Generalitat, que podrien provocar una crisi del govern català, abans que dijous que ve al Parlament voti la declaració d'independència unilateral.

El conseller d'Empresa, Santi Vila, amic personal de Puigdemont, podria estar valorant la seva dimissió, però el que està clar, segons publica 'el Confidencial', és que tracta de desmarcar-se dels plans del President. També sembla despenjar-se dels plans secessionistes, el conseller d'Interior, Joaquin Forn, que si bé estaria disposat a signar la “DUI”, segons també aquestes mateixes fonts, s'hauria negat a dirigir els Mossos contra la Guàrdia Civil.

D'altra banda, l'expresident, Artur Mas, estaria pressionant Puigdemont perquè, tot i que declari la independència, convoqui eleccions i eviti l'aplicació del 155, segons publica 'Economia Digital'.

En aquest marc, la cambra alta continua amb el calendari fixat i, segons està previst, aquest dimarts esconstitueix la comissió de 27 senadors, que seran els encarregats de tramitar les mesures acordades per el Govern, en consens amb PSOE i Ciutadans, per aplicar l'article 155 de la Constitució, i que necessitaran el suport de la majoria absoluta.
i mentre continua la incògnita sobre si Carles Puigdemont , acudirà o no al Senat, el president de la Cambra, Pío García Escudero, li ha ofert dues possibles cites perquè acudeixi. Una d'elles, seria el divendres a les 10h del matí, el que oferiria una imatge històrica, perquè estarien cara a cara el cap de l'Executiu, Mariano Rajoy i Puigdemont. I, l'altra, que ofereix problemes d'agenda, se situa el dijous a partir de les 17h que coincideix amb la celebració del ple del Parlament.
En aquest full de ruta, el proper divendres el Senat celebraria un ple extraordinari el divendres, en el qual s'aprovaria previsiblement els acords del Consell de Ministres sobre el 155.