Compartir

El Consell de Ministres va aprovar aquest divendres Reial decret pel qual es flexibilitzen alguns aspectes de la normativa de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) en aplicació de la normativa europea.

Segons ha informat el Ministeri de Economia, Indústria i Competitivitat en un comunicat, el text estableix els requisits que han de satisfer les estacions ITV pel que fa a personal, formació, instal·lacions, equips i procediments d'inspecció destinats a garantir la qualitat per tal de contribuir a la millora de la seguretat viària i la protecció del medi ambient.

d'aquesta manera, s'obliga a les estacions ITV a disposar d'eines de diagnòstic electrònic ia acreditar segons estàndards internacionals i ofereix més flexibilitat a l'usuari al no obligar-lo a repetir la inspecció a la mateixa estació on va resultar desfavorable o negativa i es manté fixa la data de la següent revisió, amb independència del moment en què s'ha produït l'anterior, amb un termini màxim d'un mes.

Entre les novetats incorporades al Reial decret, s'obliga per primera vegada a les estacions a disposar d'eines de lectura de diagnòstic que es connecten amb els ordinadors de a bord dels vehicles, un primer pas cap a la inspecció dels sistemes de seguretat electrònics i la millora del control d'emissions.

d'altra banda, estableix l'obligatorietat d'acreditació de les ITV com a entitat d'inspecció atenent amb la norma internacional UNE EN / ISO 17020 i també actualitza els requisits de qualificació del personal i incorpora la formació a distància.

per als inspectors s'exigeix ??per primera vegada la titulació de Tècnic Superior d'Automoció, com nivell mínim ia més s'afavorirà l'intercanvi d'informació electrònica entre estacions i Administració Pública per fomentar la millor supervisió de les actuacions de la inspecció.

l'adequació al marc legis latiu europeu amb aquesta transposició de la Directiva 2014/45 / UE de 3 d'abril de 2014, i de la 2014/46 / UE d'mateixa data, permetrà el reconeixement del certificat de la inspecció tècnica periòdica emès per altres estats membres quan es produeixi un canvi de titularitat dels vehicles; és a dir, quan l'usuari ho hagi comprat a l'estranger i el matriculi a Espanya.