miércoles, 23 septiembre 2020 6:28

Gala de la 2a edició dels Premis de l'Acadèmia Madrilenya de Gastronomia

Fundada el 2005, l'Acadèmia Madrilenya de Gastronomia actua com a altaveu de la cultura gastronòmica, i treballa desinteressadament per ajudar al desenvolupament de la gastronomia a la Comunitat de Madrid en totes les seves vessants. Composta per 50 acadèmics, professionals de diferents sectors, realitza diferents accions de divulgació durant tot l'any que culminen a la Gala de lliurament dels Premis de Gastronomia de la Comunitat de Madrid, guardons que pretenen recollir la diversitat i riquesa cultural que es troba en la nostra Comunitat.

L'Acadèmia Madrilenya busca generar continguts informatius i didàctics de qualitat, així com donar a conèixer la nostra rica història gastronòmica i vol reivindicar la feina de tots els professionals involucrats en aquest sector tan important per a l'economia i el turisme de la Comunitat de Madrid. Amb Luis Suárez de Lezo com a president des de 2015, l'objectiu principal és fer d'aquesta associació sense ànim de lucre, un fòrum en el qual els professionals de la gastronomia trobin un suport per a difondre el seu treball i, al mateix temps, crear referents per al consumidor, els clients, els amants de la bona taula. Que l'Acadèmia sigui "un catalitzador d'interessos, d'iniciatives relacionades amb el sector i, sobretot, un punt de trobada per a tots els amants de la Gastronomia".

Amb aquest motiu s'ha celebrat la 2a edició del lliurament de guardons de l'Acadèmia Madrilenya de Gastronomia, que aquest any han correspost al reconeixement a la feina en tots els àmbits del sector i reflex de la riquesa global de la gastronomia de la Comunitat, quedant d'aquesta manera:

Reconeixement a tota una vida dedicada a la cuina madrilenya: Benjamí Urdiain i Donya Julia, d'Asturians.

Menció honorífica a: Norberto Garcia, de Peixateries Coruñesas.

Premi al Producte d'Madrid: Horta de Aranjuez.

Premi al Bar: Bar Alonso

Premi al Lloc de Mercat: Higinio

Premi al Plat Castís: Els ous de Casa Lucio

Premi a Vins i Licors: La Tintoreria

Premi al projecte innovador: L'Hivernacle, de Rodrigo de Carrer.

Premi a la Sala: Jorge Dávila, Grup Albora

Premi a la Cuina Internacional: Ricardo Sanz, de Kabuki

Premi a la Cuina: Abraham García, de Viridiana.

Després la cerimònia de lliurament dels guardons als premiats, el president de l'Acadèmia, Luis Suárez de Lezo, va finalitzar l'acte afirmant que "no obstant això, queda molt per fer, començant pels clients i aficionats, on les Acadèmies podem fer gran treball . Hem d'aconseguir ampliar aquesta massa de clients que coneixen les temporades dels productes i les seves característiques. Que hi hagi més gent que s'interessi per les diferents tècniques de cuina i per conèixer nous sabors. Que s'interessin per provar altres varietats de raïm i nous vins. Que vulguin saber més sobre la cervesa i la cocteleria. Que els vingui de gust cuinar a casa uns callos o preparar una gallina en pepitoria … Si aconseguim augmentar aquesta massa crítica, l'exigència serà més gran i el nivell de la nostra gastronomia creixerà exponencialment.