Compartir

Durant aquest cap de setmana la cua d'un front fred, associat a una borrasca atlàntica, recorrerà el nord de la península d'oest a est i deixarà algunes precipitacions, més freqüents i intenses a Galícia aquest divendres i al Cantàbric oriental i nord-est de Catalunya el dissabte i el diumenge. També s'esperen pluges o ruixats, de manera ocasional, en els sistemes Central i Ibèric, nord de les Canàries i les Balears, on arribaran certa intensitat diumenge, segons les prediccions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Per a la setmana que s'espera una nova pujada de les temperatures, que arribaran valors per sobre dels normals per a aquesta època de l'any.

A la resta d'Espanya predominarà aquest cap de setmana el temps estable i el cel estarà, en general, poc ennuvolats o amb algun interval ennuvolat. Amb el pas del front es registrarà un descens de les temperatures diürnes en la meitat nord peninsular i, diumenge, en bona part de l'àrea mediterrània.

L'Aemet adverteix que el vent de components nord i oest tindrà intervals d'intensitat forta al litoral nord peninsular, sota Ebre i Balears.

Dissabte el estat de la mar serà advers en els litorals de Galícia i Cantàbric, amb onades de cinc a sis metres del nord-oest a Galícia , Astúries i Cantàbria, i de quatre a cinc metres al País Basc.

la predicció de l'Aemet indica que la propera setmana, del 23 al 29 d'octubre, s'espera el predomini del temps estable i els cels poc ennuvolats en la major part del país i el consegüent augment de les temperatures, que tornaran a assolir valors superiors als normals.

Aquesta situació es mantindrà fins divendres, quan "hi ha una petita probabilitat que un front atlàntic afecti al nord-oest peninsular ".