lunes, 21 septiembre 2020 14:40

Aznar adverteix que la reforma de la Constitució no pot ser un pagament a terminis per als independentistes.

Dues setmanes després que l'expresident, José María Aznar, critiqués la inacció del govern, li hem tornat a escoltar amb una crítica encoberta a la gestió de Rajoy enfront del desafiament secessionista. Així ha denunciat que "els silencis s'han interpretat com debilitat i no com a mostres de prudència, i s'ha inculcat en les ments una independència gratuïta, daurada i saludada pel món, quan la realitat és la fractura social i el descrèdit internacional".

Després d'assenyalar que els independentistes catalans "han trencat el pacte que unia el país", Aznar ha advertit que a Espanya "cal experiència de Govern" i ha denunciat que la reforma constitucional que es proposa "és un pagament a terminis als separatista, s pagant d'una altra forma el que no es vol pagar ara al comptat".

En el seu discurs durant la clausura del Fòrum #Ideasfaes, Aznar ha subratllat que Espanya s'enfronta a un moment crític en el que "està en joc el pacte constitucional del 1978, el valor de la transició democràtica, la continuïtat de la història d'Espanya que va fer de la Constitució un terreny ferm de retrobaments entre els espanyols ".