miércoles, 23 septiembre 2020 6:26

Premis Ones: Àngels Barceló, Alejandro Sanz o Susanna Griso, entre els guardonats

Àngels Barceló ha estat distingida com a Millor Presentadora de Ràdio perquè "el seu rigor, una posada en antena tècnicament perfecta i la seva ambició per innovar el format la converteix en una de les millors radiofonistes de la ràdio espanyola", segons la decisió del jurat .

El Premi Ondas a la trajectòria en ràdio ha estat per a Isabel Gemio, que al llarg de la seva carrera ha demostrat "una gran capacitat de connexió amb els oients" i un "olfacte periodístic privilegiat per captar les preocupacions socials i convertir-les en objecte de debat i anàlisi radiofònic ".

en l'apartat de Televisió, com a Millor Programa d'Entreteniment ha estat reconegut el magazín vespertí de la 1 de TVE 'Aquí la Terra', per" la seva credibilitat en la divulgació dels fenòmens naturals i aspectes essencials del nostre planeta i vida quotidiana ", i com a Millor programa d'actualitat o cobertura especial ha estat premiat 'Ochéntame altra vegada: el somni olímpic', de TVE," per la seva ex lent treball periodístic de recuperació i de muntatge dels documentals audiovisuals dels Jocs Olímpics de 1992, en els quals es reflecteix la capacitat de cooperació i consens entre administracions públiques i mobilització de la societat civil espanyola en l'obtenció d'un èxit tan clamorós com va ser la major cita esportiva de la història de Barcelona, ??de Catalunya i d'Espanya ".

l'Ondas a Millor presentador de Televisió, ha estat, 'ex aquo', per Josep Cuní, per la seva tasca en el programa '8 al dia', del canal 8 TV, en què "ha combinat durant sis anys una excel·lent cobertura informativa, amb anàlisis i debats caracteritzats per la seva pluralitat i el seu equilibri, en un fidel reflex de la diversitat de la societat espanyola i catalana ", i per al periodista d'informatius de TVE Xabier Fortes," pel seu entusiasme en el micròfon i pel seu coratge a defensar la veritat en la redacció d'informatius de TVE de Galícia ".

l'Ondas a Millor presentadora d i Televisió ha estat per Susanna Griso "per la seva professionalitat i bon fer periodístic en deu anys de 'Espejo Público', d'Antena 3, emmarcat en un discurs proper i amable".

Dins la categoria de Televisió , també han estat guardonats com a Millor sèrie espanyola 'Sé qui ets', de Telecinco, (Telecinco), "per la seva perícia en ordir una trama d'intriga i suspens a força de personatges del nostre entorn, que no tenen res a envejar a les millors sèries anglosaxones ".

Javier Gutiérrez ha aconseguit l'Ondas de Millor intèrpret masculí en ficció per 'Estic viu' (TVE); Blanca Suárez ha guanyat l'Ondas a Millor intèrpret femení en ficció per 'El Que amagaven seus Ulls', de Telecinco, i Josep Maria Pou ha guanyat l'Ondas de Millor intèrpret de sèrie emesa per emissores o cadenes no nacionals per la sèrie '' Nit i Dia '(TV3).

Com a Millor webserie de ficció o programa d'emissió online ha estat premiada' Les noies del cable ', de Netflix.

"IMMEDIATESA I RIGOR"

Aquesta 64 edició dels Ondas també ha reconegut als serveis informatius de les emissores de ràdio a Catalunya per la cobertura dels atemptats d'agost. "El treball de totes les ràdios catalanes durant aquestes jornades infaustes constitueix el millor exemple de la capacitat de reacció, de la resposta rigorosa durant moltes hores de directe i de la vocació de servei públic de la ràdio.

El bon treball desenvolupat per les redaccions de Catalunya ràdio, RAC-1, SER Catalunya, RNE, Cope i Onda Cero es fa creditor d'aquest reconeixement col·lectiu, extensible a totes les emissores de ràdio locals que van informar als seus oients amb criteris d'immediatesa i rigor " , assenyala l'acta del jurat.

Els Ondas també han premiat aquest any com a Millor presentador o programa de ràdio musical a Virginia Díaz, directora del programa '180 graus', de ràdio 3; a l'agència de publicitat Sra. Rushmore com a millor Campanya de Ràdio per Flex; a Alejandro Sanz com a Millor Artista de l'Any, ja Jarabe de Palo com a Millor Trajectòria musical.

El festival Sónar ha rebut una distinció com a millor festival de l'any i també han obtingut mencions especials la figura de Camarón de la Isla com llegenda de la música i el cantant Carlos Vives.