Quantcast

La Fiscalia demana presó incondicional per a Josep Lluís Trapero, major dels Mossos

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat presó incondicional per a Josep Lluís Trapero, major dels Mossos d'Esquadra, després de comparèixer en el matí d'avui davant la jutge Carmen Lamela.

Trapero, que ha assistit vestit de civil, ha acudit com a imputat pel seu paper executor en el procés independentista”, segons la Guàrdia civil. A més del major dels Mossos, també han comparegut els líders de l'ANC i d'Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i la intendent dels Mossos, Teresa Laplana.

Els quatre imputats se sumen als tres testimonis, dos guàrdies civils i la secretària judicial, que van ser assetjats per una multitud de persones el passat 20 de setembre a la Conselleria d'Economia.

Pel que fa als Mossos, la Guàrdia Civil destaca la seva “flagrant inacció” a l'hora d'executar l'ordre de clausurar les escoles i confiscar les urnes el passat 1 d'octubre, ubicant-los com a peça clau per al desenvolupament de la jornada.

En finalitzar els interrogatoris, la Fiscalia estudiarà quines mesures cautelars sol·licita. Aquestes oscil·len entre pols gairebé oposats: des de la retirada del passaport i les compareixences periòdiques al jutjat fins a la presó provisional, mesura que es planteja pel delicte de sedició, que pot suposar una condemna de fins a 15 anys de presó.

La jutge Carmen Lamela ha rebutjat abans la petició de la Fiscalia pel cas de Teresa Laplana, per a la qual es reclamava la presó provisional defugible sota una fiança de 40.000 euros. La magistrada ha acordat la seva llibertat sense fiança, encara que amb mesures cautelars com la prohibició d'abandonar territori nacional.

Comentarios de Facebook