viernes, 25 septiembre 2020 21:36

ACN i Òmnium Cultural donen suport a la resposta de Puigdemont al Govern

Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, i Jordi Sánchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana, han donat suport a la resposta que Carles Puigdemont, president de la Generalitat, ha donat a Mariano Rajoy en relació a la pregunta que si hi havia o no declarat la independència de Catalunya.

" que ningú ens demani cap renúncia però podem esperar aquests dos mesos que ens demanen ", ha declarat Cuixarat a Catalunya Ràdio, mostrant-comprensiu amb els dos mesos que Puigdemont ha sol·licitat per dialogar amb el Govern central. A més, el president d'Òmnium cultural s'ha mostrat escèptic amb la possibilitat que el diàleg amb l'Estat sigui fructífer per als interessos nacionalistes. I subratlla que el resultat, obtingut de manera il·lícita, en el referèndum l'1 d'octubre s'apliqui din més dilació. " Malgrat l'escepticisme, som generosos amb l'oferta de diàleg, però cal ser exigents i aplicar el resultat ", ha manifestat.

Per la seva banda, Jordi Sànchez ha qualificat de coherent la resposta de Puigdemont i ha assegurat que la "responsabilitat històrica " serà del president del Govern, Mariano Rajoy, si finalment s'aplica l'article 155. " la carta és coherent amb el que es va comprometre el president Puigdemont el dia 10 al Parlament ", ha declarat a l'esmentat mitjà. Sànchez també ha assegurat que " si l'Estat decideix trencar les vies de diàleg la responsabilitat històrica serà seva ", i ha demanat tranquil·litat als catalans.

Segons la llei del referèndum, del resultat de l'1-O es desprèn que s'ha de declarar la independència al Parlament, tot i que Puigdemont ha demanat suspendre els seus efectes per donar un marge de dos mesos al diàleg amb el Govern central.