lunes, 28 septiembre 2020 5:15

“El fuego invisible”, de Javier Sierra, Premi Planeta 2017

La novel·la històrica “El fuego invisible”, de Javier Sierra, ha estat l'obra guanyadora amb el Premi Planeta 2017, mentre que Cristina López Barrio, ha quedat com a finalista amb “Niebla en Tànger”.

Tots dos han estat els grans protagonistes d'una vetllada literària celebrada amb motiu del lliurament d'aquest guardó considerat el més important de les lletres espanyoles i el més ben dotat econòmicament del món després el Nobel. Sierra s'embutxacarà 601.000 euros.

El guanyador del Planeta havia amagat el seu nom sota el pseudònim de Victoria Goodman i el títol fictici de la seva obra era “La montaña artificial”. L'autor de Terol ha assegurat que la seva novel·la és un “viatge a la recerca de la paraula que va canviar la història d'Europa al segle XII”.

Sierra, que ha expressat el seu agraïment a tots els presents a la 66a edició celebrada al Palau de Congressos de Catalunya, ha reconegut que amb la seva novel·la busca “despertar la curiositat dels lectors”.

En la roda de premsa celebrada després del lliurament del premi, López Barrio ha qualificat “Niebla en Tànger” com una” novel·la feristela, de les que no et deixa descansar”.

Aquest any han optat al Premi Planeta 634 obres, un rècord de participació en la història del guardó. El Jurat del Premi l'ha integrat Alberto Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Emili Rosales.