Quantcast

Acaba el termini perquè Puigdemont respon al requeriment del Govern sobre si ha declarat la independència

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont té de termini fins a les 10 del matí per contestar al requeriment que li ha enviat el Govern de Mariano Rajoy perquè aclareixi si en el ple del Parlament de la setmana passada va declarar la independència. De no contestar, o si la resposta és afirmativa, l'Executiu té tot a punt per activar l'article 155 de la Constitució i substituir al Govern.

¿Respondrà Puigdemont?

El president de la Generalitat oferirà una resposta "elaborada i amb contingut" al requeriment que li va fer el president del Govern, Mariano Rajoy, perquè expliqui si va declarar o no la independència de Catalunya en el Ple que es va celebrar al Parlament el passat 10 d'octubre.

Així ho van transmetre a Servimedia fonts del gabinet de Puigdemont, que han precisat que s'ha estat treballant a consciència en aquesta resposta des del passat dijous a la tarda, quan es va rebre al Palau de la Generalitat el requeriment que li va fer el Govern central per la via de l'article 155 de la Constitució.

Puigdemont contestarà abans de demà a les 10.00 hores, moment en què expira el termini, i donarà una resposta "elaborada i amb contingut". A més, les fonts consultades van descartar que la resposta del mandatari català hagi de ser una còpia del diari de sessions del Parlament.

El passat dimarts a la tarda, Puigdemontn va dir davant del Ple de la Cambra autonòmica que assumia el "mandat" del poble perquè Catalunya sigui un Estat independent, però tot seguit va suspendre els efectes de la declaració amb l'objectiu d'emprendre un diàleg i obrir la porta a una negociació que faci viable la secessió amb la resta d'Espanya.

Acabar amb l'ambigüitat

per a Moncloa, aquesta "ambigüitat" ha de ser aclarida pel mateix Puigdemont, al qual demanen que confirmi si va fer o no una declaració unilateral d' independència (DUI). A més, li concedeixen tres dies, fins al dijous 19 d'octubre a les 10.00 hores, per rectificar i retornar a la legalitat vigent en el cas que reconegui haver declarat la independència.

Si nega la independència, ni tan sols s'activarà la segona fase del requeriment que ha fet el Govern a l'empara de l'article 155 de la Constitució. Moncloa insisteix que s'ha d'aclarir la confusió generada després del Ple de dimarts passat a Catalunya i, per això, reclama a Puigdemont que doni una resposta clara i nítida perquè, en cas contrari, s'interpretarà que ha fet una DUI.

Malgrat que el Govern central li demana que respongui amb un "sí" o un "no", Puigdemont i el seu equip segueixen treballant en aportar "continguts" en la rèplica que faran arribar demà a primera hora i creuen que " hi ha poc marge, però n'hi ha "per al diàleg que va proposar quan va suspendre els efectes de la declaració.

Comentarios de Facebook