Inicio Actualidad

La CUP insta Puigdemont a respondre al requeriment del Govern amb la República catalana proclamada

Compartir

«Només proclamant la república serem capaços de situar-nos com un actor disposat a tutelar els drets civils i polítics de la població encara greument amenaçats». Amb aquest raonament, la CUP ha instat el cap de la Generalitat, Carles Puigdemont, a que respongui al requeriment del Govern amb l'aixecament de la «suspensió» de la declaració d'independència.

L'organització anticapitalista afegeix, a més, en la missiva enviada aquest divendres que «si pretenen seguir aplicant, ara ja amb requisits formals emplenats, les previsions de l'article 155 de la Constitució espanyola i ens volen seguir amenaçant i emmordassant, que ho facin amb la República ja proclamada».

Amb aquest ultimàtum, la CUP i soci de govern de Puigdemont, sepulta el termini d'un mes que concedia el passat dimarts al president perquè deixés «suspesa» la declaració d'independència unilateral, en pro del diàleg.

En aquest mateix sentit, la CUP trenca «l'esperança en la mediació internacional» per haver tolerat el desplegament de les forces de seguretat de l'Estat a Catalunya i les càrregues policials, durant la jornada de celebració del referèndum de l'1-O.