Quantcast

Reunit el Consell de Ministres de manera extraordinària per donar resposta a Puigdemont

El president, Mariano Rajoy, es reuneix amb tot el seu gabinet des de les 9h després d'entrevistar-se ahir amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a la recerca del major consens possible, abans d'anunciar la resposta del Govern a “cop de estat” perpetrat pel cap de la Generalitat, Carles Puigdemont. Amb aquest mateix objectiu, Rajoy es trobarà amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera.

En aquest marc, creix la pressió perquè el Govern activi una resposta legal que aturi de forma definitiva als independentistes i segons publica 'El País' que cita fonts de l'executiu, Rajoy analitzava ahir a la nit amb el socialista i avui ho farà amb el líder de la formació taronja, la possible activació de l'article 155 de la Constitució.

De moment, Albert Rivera ha estat l'únic que ha defensat de forma oberta la necessitat d'activar l'article 155 de la Constitució per defensar la legalitat a Catalunya; falta per veure quina serà la resposta del PSOE, que a les 10h es reuneix la seva executiva.

Un dels punts més complicats gira entorn de com aplicar aquest article 155 de la Carta Magna i segons publica 'El País', es contempla la possibilitat que el Govern central assumeixi temporalment les funcions de la Generalitat, sempre que el president, Carles Puigdemont, no accepti la retirada definitiva de la declaració d'independència.

Comentarios de Facebook