Compartir

L'última campanya de la marca Dove ha generat innombrables crítiques a les xarxes socials.

La marca de cura personal s'ha hagut de retirar de la pàgina de Facebook un anunci en què una dona de raça negra esdevé una caucàsica després d'haver utilitzat el sabó. Molts han titllat les imatges de racistes. En elles es mostra com una dona de color es quieta un jersei marró i, tot seguit, es transforma en una dona blanca de cabell vermellós.

Va ??ser la maquilladora nord-americana 'Nay the mua', que, segons el tabloide britànic The Guardian , va denunciar la publicació. " Aquesta és la publicitat de Dove que m'ha aparegut mentre navegava per Facebook ", va escriure la maquilladora.

La marca es va afanyar llavors a retirar la publicació dels seus perfils a les xarxes socials, afirmant que la seva única intenció va ser la de demostrar " els beneficis d'un sabó per a tot tipus de pells ". Aquesta explicació no ha convençut els seguidors de la marca que han insistit perquè es retiri tota la campanya

" Una imatge que publiquem recentment a Facebook no va encertar a representar les dones de color de forma respectuosa. Lamentem profundament l'ofensa que va causar ", va afirmar Dove també des de la seva pàgina deTwitter.

An image we recently posted on Facebook missed the mark in representing women of color thoughtfully. We deeply regret the offense it caused.

Dove (@Dove) 7 octubre 2017