Compartir

El judici per la primera època de la trama Gürtel (199-2005) encara la recta final amb les modificacions de les del Ministeri Públic. A la sessió dedicada a les conclusions definitives, la fiscal, Concepció Sabadell, ha subratllat que la Fiscalia segueix acusant els 37 jutjats, tot i que ha introduït canvis.

Així, ha mantingut la seva petició de 125 anys i un mes de presó per al presumpte líder de la trama, Francisco Correa, malgrat que confessés gran part dels fets en un intent per aconseguir una rebaixa en la pena.

Sí que ha rebaixat en canvi les acusacions per delictes fiscals per a l'extresorer del PP Luis Bárcenas, després de valorar que l'extresorer del PP, no va defraudar a Hisenda per les rendes que va ingressar el 2009 . Demana per a ell 39 anys de presó enfront dels 42 anys que inicialment demanés.

Els fiscals han mantingut la petició que el PP encari una multa de 245.492 euros, per considerar que es va poder lucrar de la xarxa corrupta sense conèixer el seu origen delictiu; per a l'ex ministra de Sanitat, Ana Mato, amb 28.467 euros en considerar-partícips a títol lucratiu. En canvi, ha retirat tots els delictes contra la Hisenda Pública que imputava l'exconseller de Madrid i ex marit de Mato, Alberto López Viejo.

Després de conèixer-se la notícia, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha denunciat la gravetat que suposa la condemna a un partit polític.

< blockquote class = "twitter-tweet" data-lang = "ca">

que anticorrupció demani la condemna d'un partit polític és un fet gravíssim que exigeix ??regeneració democràtica. https://t.co/ctmjkJGPfa

& mdash; Pedro Sánchez (@sanchezcastejon) 9 octubre 2017

< p>

Anticorrupció també ha rebaixat la petició de pena per als tres acusats que van confessar els fets en el judici. Per a l'empresari Jacobo Gordon, sol·licita 5 mesos de presó per blanqueig; l'exregidor de Pozuelo d'Alarcón (Madrid) Roberto Fernández, demana 11 mesos per frau i malversació; i per al constructor Alfonso García Pozuelo, 2 anys per suborn.