Compartir

La incertesa econòmica que desperta la possible secessió catalana està intensificant la presa de decisions en el món empresarial, que treballa per garantir-se un marc de seguretat jurídica. Amb aquest objectiu, són moltes les que ultimen els seus plans per traslladar la seva seu social fora de Catalunya, i mantenir-se sota el paraigua de l'Estat Espanyol.

En aquest marc, el Consell d'administració del grup d'infraestructures Abertis es reuneix avui per estudiar el trasllat del seu domicili social, una decisió que va adoptar el seu principal accionista, Criteria Caixa dissabte passat, i el mateix va fer la seva participada Cellnex. També la immobiliària Colonial es reuneix avui de manera extraordinària davant una eventual declaració unilateral.

Aquests possibles anuncis de trasllat contrasten amb la decisió de la Grifols que, segons publica 'La Vanguardia', no té previst canviar per ara el seu domicili social. El que la situaria com l'única empresa de l'IBEX 35 que mantindria la seva seu a Catalunya.

La setmana passada una quinzena d'empreses van adoptar la decisió de treure la seva seu de Catalunya. En el sector bancari, els grans protagonistes van ser Banc Sabadell i Caixabank, i del món empresarial, Gas Natural Fenosa, Service Point, Societat General Aigües de Barcelona.