Compartir

Carles Puigdemont informarà sobre la situació política actual i segons ha declarat Marta Pascal, cap del PDeCAT a la BBC, el Govern es decantarà per una “declaració simbòlica” de secessió, perquè veu a l'executiu autonòmic “preparat per negociar amb el Govern i fer efectiu” el resultat del referèndum. “Estem absolutament segurs i hem entès que la majoria dels catalans vol que aquest país sigui un estat independent. Estem preparats per parlar, negociar, intervenir amb el Govern espanyol per fer-lo efectiu”.

A l'espera de la sessió plenària d'aquest dimarts, s'observa amb lupa cada pas del Govern, i els primers dubtes han arribat amb l'última entrevista de Puigdemont a la TV3, en què insistia en seguir endavant amb els seus plans d'independència, en concret, i segons apunta el diari 'el País', en un avanç del reportatge deia exactament “la declaració d'independència està prevista a la llei del referèndum com a aplicació dels resultats. Per tant, aplicarem allò que preveu la llei”, però, aquesta frase finalment no ha aparegut en el programa emès ahir a la nit a la televisió autonòmica.

En el reportatge, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, també parlava sobre això del ple de dimarts i es mostrava confiat perquè servís per “declarar la independència”, sense que això signifiqui renunciar a la mediació internacional.