lunes, 28 septiembre 2020 8:55

Aznar carrega contra Rajoy per la crisi de Catalunya i demana eleccions si és "incapaç" d'actuar

La Fundació FAES, que lidera José María Aznar, ha publicat un editorial molt dur amb el Govern davant la falta de mà dura a l'hora de gestionar la crisi de Catalunya.

"No hi ha ia insistir en els errors ni un minut més. Errors de diagnòstic i de govern, que han impedit establir una estratègia eficaç i primerenca davant l'empenta del secessionisme i que han portat a ignorar la necessitat d'articular discursos i polítiques mobilitzadores dels milions de catalans que no estan disposats a secundar els salts cap a l'abisme ".

l'expresident del Govern considera que ha arribat el moment de aplicar una resposta polític perquè, en cas contrari, el més idoni seria convocar eleccions.

"Si no trobés l'ànim per fer-ho o hagués de reconèixer la seva incapacitat, llavors hauria d'atorgar als espanyols la possibilitat de decidir quin govern, amb quina proposta i amb quin suport electoral s'haurà de fer davant d'aquesta conjuntura crítica per a Espanya ".

Encara que sense llevar-ho, FAES es mostra partidària d'aplicar com més aviat millor l'article 155 de la Constitució, que suspèn l'autonomia

"la seva majoria parlamentària és suficient per activar tota la potència política prevista per a la defensa de la Constitució. No es pot pretendre trobar aquí excusa acceptable alguna per continuar en la inacció, ni emparar-se en càlculs d'oportunitat, eficàcia o cost. totes aquestes cauteles desapareixen quan es comprèn la magnitud de l'amenaça ".