Compartir

La delicada situació que travessa Catalunya ha provocat la divisió entre els membres del Consell d'Administració de Caixabank. Segons publica 'El Mundo', hi ha consellers partidaris de tenir preparat i comunicar la possibilitat d'un trasllat temporal de la seu social a Balears, per si es produís una situació d'inseguretat jurídica, davant d'una declaració d'independència. I proposen les illes com a nova seu, per trobar-se en les arrels de l'entitat.

La Comissió Executiva de Caixabank es reuneix avui, i segons 'El Mundo' està previst debatre aquest possible trasllat de domicili social.

La notícia arriba poc després que l'entitat remetés una nota interna als seus treballadors, en el qual amb una crida a la calma, assegurava que adoptarà totes les decisions necessàries per preservar els interessos de seus treballadors, clients i accionistes.

En aquest marc, Caixabank i Sabadell esperen amb expectació la celebració del ple del Parlament de dilluns que per declarar la independència unilateral. Segons publica Vozpópuli, que cita fonts de les dues entitats, els directius i consellers de les dues entitats estan preparades per plantejar el canvi de seu.

De fet, Sabadell contempla l'opció del trasllat de seu , en els seus propis estatuts i trigaria només 24 hores a executar-la. Entre els possibles destins que es barregen, segons `Veu populi", estan Balears, Sevilla, Navarra i Madrid. Passi el que passi, el seu president, José Oliu, ja ha subratllat que l'entitat compta amb els instruments adequats per protegir els seus clients i que prendran les mesures que siguin necessàries davant la "inquietant situació política".

Però el desafiament secessionista no només preocupa a les entitats catalans, també el Banc Santander mostra la seva inquietud i destaca la importància d'oferir tranquil·litat. en una entrevista a Onda Cero, el seu conseller delegat a Espanya i Popular, Rami Aboukhair, ha assenyalat que "Em preocupa el fractura social i les generalciones futures. Qualsevol inestabilitat no és bona per a ningú. Si algú ha de invertri es decidirà per un altre lloc on les coses estiguin més tranquil·les ".