Compartir

“Estem vivint moments molt greus per a la nostra vida democràtica i vull dirigir-me a tots els espanyols”. Amb aquestes paraules, el Príncep Felip ha iniciat un discurs, assegut al seu despatx des del Palau de la Zarzuela, en què ha denunciat l'actitud de la Generalitat de Catalunya, a la qual ha acusat de “vulnerar d'una manera sistemàtica” la llei, fins trencar els principis democràtics del i demostrar una deslleialtat inadmissible cap a les autoritats de l'Estat.

El Rei ha reconegut que “la societat catalana està dividida i fraccionada”, i ha assenyalat que “és responsabilitat dels legítims ordres de l'estat la de defensar la vigència de l'Estat de Dret i del autogovern de Catalunya basat en la Constitució i en el seu estatut”.

El príncep Felip ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat tant per als catalans que es mostren preocupats per l'actitud de les autoritats autonòmiques, ja els que els ha assegurat que “no estan sols i no ho estaran”; com per al conjunt dels espanyols que viuen amb desassossec i tristesa aquests dies, als quals ha volgut transmetre confiança.

El Monarca ha subratllat que “són moments difícils, però els superarem” i ha reiterat el suport de la Corona amb tots els espanyols.