Compartir

Els talls s'han produït a la mateixa hora en què s'han començat a
bloquejar altres carreteres a la resta de Catalunya amb motiu de la vaga
general convocada per protestar contra l'actuació policial de la
guàrdia civil i la policia nacional espanyola aquest passat diumenge 1
d'octubre durant la celebració del referèndum.

S'han fet servir
camions per bloquejar les vies. Se senten crits de “vaga general” i els
vehicles que arriben des d'Andorra fan mitja volta. La previsió és que a
les 10h se celebri una manifestació.

Catalunya es mobilitza per a rebutjar la violència amb la qual va actuar la policia nacional i la guàrdia civil durant la jornada del referèndum de l'1 d'octubre. 

En aquest marc, i segons el convocant CGT la vaga ha arrencat amb piquets i un seguiment molt elevat en sectors com el transport, el comerç, l'estiba o l'agricultura. De fet, 24 manifestacions han aconseguit tallar 12 de les principals carreteres catalanes, i entre elles, a primera hora l'AP-7 ha registrat a primera hora 10 quilòmetres d'embús.

A nivell empresarial, Mercabarna, el polígon alimentari que es pren com a referència mesurar el seguiment d'aquesta convocatòria, ha despertat pràcticament buit. Les 770 empreses de l'Associació de Concessionaris s'han sumat a les aturades.

També els estibadors del Port de Barcelona i el de Tarragona s'han sumat a aquesta vaga del 3-O, i segons fonts sindicals amb un seguiment del 100%.

La Confederació General del Treball (CGT) i altres 3 sindicats minoritaris han convocat aquesta vaga general a Catalunya, per la violència policial de l'1-O, en la qual finalment no han comptat amb el suport de CCOO i UGT. Segons les centrals sindicals no pretenen avalar cap tipus d'actuació que serveixi per reforçar una declaració unilateral d'independència.

El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, ha subratllat en declaracions a Antena 3, que el sindicat dóna suport a un “atur polític” però no una vaga general i en “cap cas”, ha puntualitzat, suposa donar suport a una declaració d'independència unilateral.