Compartir

La comitiva judicial s'ha arribat a veure acorralada a l'interior de la Conselleria d'Economia, durant gran part de la nit, mentre al carrer, fins a 4.000 persones segons l'Ajuntament de Barcelona, ??romanien congregades en protesta pels registres i detencions a les seus de la Generalitat, i mentre els agents buscaven documentació relacionada amb l'1 O.

en aquest marc, els Mossos d'Esquadra han hagut de carregar contra diversos manifestants per permetre la sortida d'un grup de guàrdies civils i crear un cordó de seguretat.

la tensió ha anat creixent al llarg de la nit, on molts concentrats s'han enfrontat als agents i fins i tot al crit d ' "aquesta nit us aneu sense cotxe "han intentat inutilitzar els cotxes de la Guàrdia Civil. Finalment a 3 cotxes han patit desperfectes i han hagut de ser retirats amb grues.

quant a l'operació judicial .. en aquests moments, 3 dels 14 detinguts en l'operació de la Guàrdia Civil per desmantellar l'organització de l'1 de octubre, han estat posats en llibertat. Es tracta del cap de Desenvolupament de l'àrea de Tecnologies de la Informació i les comunicacions; Joan Ignasi Sánchez, assessor de Governació; i David Palanques de l'oficina tècnica de projectes del Departament de Treball i Afers Socials.

Mentrestant, el Govern segueix treballant per impedir la consulta il·legal i, segons publica El Mundo , Interior ha posat en marxa un complex pla de seguretat que podria portar a un increment de policies i guàrdies civils que podria arribar fins als 3.000 efectius.

en pàgina política … la resposta del Govern al desafiament secessionista la donava ahir a la nit el Pressenteix, Mariano Rajoy. Després de l'acusació del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que l'Estat Espanyol havia declarat l'estat d'excepció a Catalunya, i les protestes, Rajoy demanava als responsables del Govern que "cessin en les seves actuacions il·legals", i alhora ha advertia que la consulta il·legal d'independència a Catalunya "ja no es pot celebrar".

Aquest matí, la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha demanat a Puigdemont que desconvoqui el referèndum "com més aviat millor" i de "forma immediata" per garantir el diàleg.