Compartir

Unitats de la Guàrdia Civil s'han desplegat des de primera hora del dia, en diferents seus del govern català, en un operatiu que tracta de recollir documentació sobre la convocatòria il·legal de l'1-O. L'operació, que continua oberta s'ha saldat fins ara amb la detenció de Josep Maria Jové, secretari general d'Economia i número dos del vicepresident Oriol Junqueras, i la de altres 3 membres més de l'equip econòmic. En total, i segons fonts policials, són 12 persones les detingudes, i entre elles, es comptarien responsables d'empreses privades que, presumptament estan col·laborat en els preparatius de la consulta secessionista.

La Benemèrita ha entrat a la seu de la Conselleria d'Afers Exteriors catalana, que se situa al Palau de la Generalitat, a la Conselleria d'Economia; l'Agència Tributària de Catalunya i el Centre de Tecnologies de la Informació i han precintat el despatx del secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó.

Enmig de l'operatiu, el president del Govern, Carles Puigdemont, ha convocat una reunió d'urgència de l'executiu català . Per la seva banda, i l vicepresident, i responsable d'Economia, Oriol Junqueras, ha utilitzat un tuit per denunciar l'operatiu judicial com un atac les institucions catalanes i els seus ciutadans.

Estan atacant els Institucions de este país i per Tant atacant a els Ciutadans. No ho permetrem.

& mdash; Oriol Junqueras (@junqueras) 20 setembre 2017

Mentrestant, desenes de persones han sortit a protestar a la Rambla de Barcelona, ??per protestar contra l'operació de la Guàrdia Civil.