Quantcast

Confiscades més de dues tones d'haixix a la costa de Huelva

Funcionaris de l'Agència Tributària i agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han confiscat 2.300 quilograms d'haixix en una operació contra el narcotràfic duta a terme a Huelva. En l'operació també s'han confiscat una pistola amb silenciador i un fusell d'assalt. Dues persones van ser detingudes quan els funcionaris van entrar al recinte al qual es van dirigir els vehicles carregats amb l'haixix i un d'ells va sortir de l'interior envestint als cotxes policials.

L'operació va començar en la matinada del passat 24 d'agost, quan els mitjans de detecció aeronaval de Departament de Duanes de l'Agència Tributària van detectar una embarcació semirígida, carregada amb els embalums habitualment utilitzats per al transport d'haixix, navegant amb direcció al riu Pedres (Huelva). Immediatament es va activar el corresponent dispositiu de control, amb la participació d'operatius de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

De matinada, l'embarcació es va acostar a un dels marges del riu, descarregant la droga en dos vehicles tot terreny que es van dirigir a l'interior d'una finca propera, on es va desplaçar el dispositiu de control.

A la finca es va interceptar a un d'ells que va sortir de l'interior envestint als cotxes policials, escapant 03:00 persones i sent detingut el seu conductor, així com un altre individu que es trobava dins de la finca. L'embarcació va ser incendiada en un intent de sostreure al control policial.

Utilitzaven armes per protegir la droga
Realitzada la inspecció, es van trobar els dos vehicles, a l'interior es van trobar 73 fardells d'haixix, llançant un pes aproximat de 2.300 quilograms. A més de la droga decomissada, al registre de l'interior de la finca es va intervenir un fusell d'assalt 'AO 17' amb diversos carregadors i més de 150 cartutxos, i una pistola semiautomàtica amb silenciador i munició; armes que eren utilitzades per a la protecció de la droga.

Aquesta operació, realitzada coordinadament entre les tres institucions, forma part d'un dispositiu especial de vigilància que es realitza a les costes andaluses sobre embarcacions potencialment susceptibles de dedicar-se a activitats il·lícites. No es descarten més detencions.

Comentarios de Facebook