Compartir

L'huracà Irma, que s'havia convertit en el pitjor de l'Atlàntic, en un segle, ha reduït la seva força fins convertir-se en una depressió tropical, amb vents de tan sols 55 quilòmetres per hora, davant els 295 km / h que ha arribat a registrar. Segons el Centre Nacional d'Huracans dels EUA, aviat arribarà a Alabama i Tennessee, mentre avança a uns 24 quilòmetres per hora.

Darrere deixa un balanç catastròfic, només als EUA, Irma s'ha cobrat la vida de 10 persones. 6 a Florida, 3 a Geòrgia i una a Carolina del Sud, i al costat de les pèrdues humanes, els danys encara per quantificar.

A Florida, les inundacions continuen al nord i segons els principals proveïdors d'energia, prop de 7 milions de clients pateixen encara la manca de subministrament. També, Els Cayos, al sud de l'estat, es troben en una situació delicada i han estat declarats com una de les àrees més afectades.

An estimated 7.2 million people were without power, with full power restoration possibly weeks off due to Irma. https://t.co/UXSjNDEN6O pic.twitter.com / eXbJP7UYu6

& mdash; USA TODAY (@USATODAY) 11 setembre 2017

A Miami, es treballa sense descans per restablir els sistemes bàsics de energia i comunicacions i s'espera que avui mateix, es puguin reprendre alguns vols a l'aeroport de la ciutat. Aquest dilluns, només va començar a operar el de West Palm Beach.

En aquest marc, les autoritats ja comencen a parlar del que costarà superar la devastació de "Irma". En declaracions a la BBC, el congressista per Florida, Debbie Wassserman Schultz, ha assenyalat que Florida requerirà el programa d'ajuda més car en la història dels EUA.

A Cuba, on Irma va colpejar amb categoria 5, es tracta de recuperar la normalitat, encara que i s'espera que al llarg d'aquest dimarts quedin restablertes les operacions als aeroports internacionals a l'Havana i Varadero. Més de 15.000 turistes estrangers, entre ells, 3.000 espanyols estan a l'espera de prendre els seus vols de tornada.

Quant a les tasques de neteja i reconstrucció que queden per davant, el president cubà, Raúl Castro, ha assegurat que "La Revolució no deixarà ningú desemparat".

imatges dels estralls de l'huracà Irma l'Havana, Cuba. #CONELOJOENIRMA pic.twitter.com/ RgZ5E6nWTV

& mdash; Notícies SENSE (@ SIN24Horas) 11 setembre 2017