Compartir

DISSABTE

Durant la jornada de dissabte hi haurà núvols a la meitat nord de la Península, estant més cobert al Cantàbric. També es produiran precipitacions en moltes zones de la meitat nord del país, podent arribar a afectar a altres àrees de Castella-la Manxa i Comunitat Valenciana. Les pluges poden ser abundants a l'est d'Astúries, costes de Cantàbria i el País Basc, i amb possibles tempestes en zones del nord-est, principalment, al nord-est català.

A més, el vent serà notable en moltes zones de la Península, sobretot, al Cantàbric, amb onades que poden arribar fins als 3-4 metres d'altura. També s'assoliran ratxes fortes de vent a la Vall de l'Ebre, a les costes de Girona, al Mar d'Alborán i, al final del dia, a l'arxipèlag canari. A la resta del país, encara que no amb ratxes tan fortes, el vent podrà ser notable en alguns moments del dia.

Caiguda de temperatures
Un altre dels factors més destacables d'aquest cap de setmana és la caiguda de les temperatures durant el dissabte. En algunes zones de la meitat nord peninsular, les temperatures poden ser uns 10ºC més baixes que les que es registrin durant la jornada de demà, divendres.

En àrees del Cantàbric costarà molt superar els 20ºC de màxima, de la mateixa manera que en regions com Navarra, la Rioja, Burgos o Sòria. Dissabte a moltes zones d'Extremadura i Andalusia les màximes es quedaran al voltant dels 30, enfront dels més de 34ºC que es registraran durant el divendres.

En qualsevol cas, se seguirà passant calor en algunes àrees de la Vall del Guadalquivir, amb temperatures que tornaran a assolir els 34ºC. També en algunes zones d'Alacant, Múrcia, Almeria o punts de Màlaga, on també podran arribar als 36ºC.

DIUMENGE

diumenge serà una jornada més tranquil·la que el dissabte. Continuaran les precipitacions en zones del Cantàbric oriental i Alt Ebre, anant a menys segons acabi el dia. Mateixa situació que la que s'espera en el nord-est català i Balears, podent venir acompanyades de tempestes en aquestes últimes dues regions. En canvi, lluirà el sol a bona part de la meitat sud i punts de l'interior peninsular.

Les temperatures continuaran baixant en zones del sud de la Península, però tornaran a pujar al nord.

Notícia elaborada amb informació de eltiempo.es