Compartir

El conflicte arrencava a finals de juliol, quan la direcció de la formació estatge aprovava canvis estatutaris, sense que fossin aprovades per les bases. El canvi va desencadenar les crítiques internes, però des de la direcció de Podem es van ignorar, i fa uns dies la Comissió de Garanties proposava la nul·litat dels nous estatuts, el que va desencadenar en la suspensió de la seva Presidenta, Olga Jiménez.

En aquest marc, 12 de les 16 comissions autonòmiques constituïdes s'han reunit en una trobada federal, en el qual no han participat Aragó, Galícia, Extremadura i Múrcia, i 11 d'elles han aprovat una resolució en la qual insten a "revocar l'acord d'aprovació dels nous estatuts ja retirar-los del Ministeri de l'Interior".

En el document, reivindiquen més la seva "necessària independència" de la direcció nacional, i reclamen "un marc de respecte i col·laboració", després de les pressions sofertes per la presidenta de la Comissió General de Garanties Estatals, i sol·liciten que es revoqui l'expedient obert contra Olga Jiménez.