miércoles, 23 septiembre 2020 12:42

Operació tornada: Les 6 claus que has de tenir en compte

1.- Viatjar els dilluns, més barat

Viatjar al començament de setmana no només repercutirà en l'estat de les carreteres -les quals baixaran de densitat en trànsit-, sinó que emprendre les vacances en dilluns surt més barat tant en allotjament com en combustible; l'ocupació hotelera baixa i les cadenes de venda de carburants rebaixen el preu de la gasolina i el gasoil per evitar la competència.

2.- Conduir descansat

No només el cotxe ha d'estar a punt per a un llarg viatge, el cos també necessita estar descansat en la tornada de les vacances. Res com un somni reparador la nit anterior per conduir amb les piles carregades. Pràctiques com sopar lleuger i no emprar aparells electrònics fins a dues hores abans d'anar a dormir milloraran la qualitat del son.

3.- Ioga on the road

Tenir cura de la postura durant el trajecte és important, tant si es tracta del conductor com de la resta d'ocupants. Realitzar parades cada dues hores per estirar és el tip més conegut, però, actualment, el ioga ha passat a ser imprescindible durant els llargs trajectes en cotxe: estiraments abans, durant i després milloraran la predisposició al volant, equilibraran la ment i milloraran el estat dels músculs mentre estem asseguts i durant la recuperació posterior.

4.- Coses que NO portar a la maleta

Un dels errors més comuns a l'hora de preparar la maleta és la de carregar amb coses innecessàries o en excés. Per evitar problemes de pes i espai al cotxe, la millor opció és viatjar lleuger i organitzar-se la roba per a totes les vacances, així refer la maleta serà menys complicat. Els experts personal shoppers de LOOKIERO, comenten "Res com omplir la maleta de peces versàtils, que puguin jugar diversos papers durant el viatge: un fulard que es transforma en pareo o un banyador que més tard es combina a manera body amb una faldilla. Un altre truc per no abarrotar la maleta és conèixer els serveis o complements que l'hotel ofereix (amenities, assecador, tovalloles …).

5.- Cuida el que menges < / p>

passar tantes hores en un cotxe pot passar factura, sobretot si no ens alimentem bé. La millor opció és portar al cotxe una petita nevera amb l'imprescindible: optar per aliments i begudes suaus i lleugeres, com ara entrepans de pollastre i enciam, fruita seca per millorar la concentració (gràcies a les seves propietats antioxidants), i fruita per carregar les piles (manté els nivells òptims de sucre per a un bon funcionament del cervell). Una altra opció són els lactis sense lactosa, ja que cobreixen les dues necessitats (hidratació i nutrició ens), amb el més que són més lleugers i digestius.

6.- Abans de res … mentalitat positiva

Un estudi elaborat per la International Society for Quality-of-Life1 demostra que no només les vacances milloren l'ànim, sinó que la planificació anterior i el viatge en cotxe produeixen un efecte optimista fins i tot més gran que durant l'estada de vacances. El major pic de felicitat es produeix planejant les vacances, i dura fins a vuit setmanes després.

Font: Kaiku