sábado, 19 septiembre 2020 11:29

Agost s'acomiada amb pluges, calamarsa i possibles inundacions

Demà, dimarts, la borrasca es desplaça cap al sud-oest i s'espera una altra jornada de pluges i tempestes a moltes zones de la península. Al matí ja es veuran en el sud-est, centre i extrem nord-oest. Durant la tarda seguiran afectant les mateixes zones, encara que es poden intensificar al sud-est peninsular i estendre a les costes de la Comunitat Valenciana, Múrcia, Andalusia oriental i Melilla.

En l'apartat de vent, seguiran destacant les fortes ratxes que bufin al voltant de zones de tempesta i la possibilitat que localment siguin molt intenses si es forma algun tornado. A les Canàries es manté el règim de vents del nord-est moderats.

Les temperatures diürnes baixen en els terços oest i est peninsulars i en l'extrem nord. Pugen lleugerament en zones del centre i en l'altiplà sud.

Previsió dimarts 29 d'agost, segons Eltiempo.es

DIMECRES 

els núvols tornen a ser les protagonistes amb precipitacions que ja a primera hora del matí seran molt intenses en zones de l'interior est de la península. Madrid, Castella-la Manxa i l'est d'Andalusia veuran de nou més activitat que altres comunitats. S'estendran pel nord afectant puntualment a Catalunya i cap a l'oest a Extremadura.

Vent moderat a fort de llevant a l'estret i alisis moderats a forts a les Canàries. A Galícia i el Cantàbric occidental dominarà la component nord.

Tendència a que baixin les temperatures en àmplies zones del terç nord peninsular, sent el descens més notable al Cantàbric, nord de Galícia i alt Ebre. < br />

Previsió dimecres 30 d'agost, segons Eltiempo.es

DIJOUS I DIVENDRES

Tot i que la situació podria variar alguna cosa, els models de predicció apunten que dijous serà un dia de precipitacions intenses a gran part de la meitat nord peninsular. Les comunitats del Cantàbric, Castella i Lleó, La Rioja, Aragó, el nord de Castella-la Manxa, Navarra i Catalunya serien les més afectades.

Tendència a que baixin més encara les temperatures a la meitat nord peninsular, tot i que el descens serà més notable en l'extrem nord.

el divendres la inestabilitat es centrarà en el terç nord de la península amb precipitacions encara tempestuoses, encara que ja més aïllades que afectarien principalment a les costes del Cantàbric, els Pirineus i Catalunya. Canàries també podria veure pluges amb una mica més de freqüència.

Les temperatures diürnes podrien baixar alguns graus més al nord, però començaran a recuperar-se al sud.

Previsió dijous, 31 d'agost, i divendres, 1 de setembre, segons Eltiempo.es
 
Durant el cap de setmana el temps a poc a poc s'anirà estabilitzant. Dissabte sembla que encara podria quedar aire fred per generar precipitacions tempestuoses. Les pluges aquest dia arribarien a la meitat est peninsular, Cantàbric oriental, Pirineu occidental, alt Ebre, Balears, Melilla i nord de Canàries.

Diumenge les altes pressions podrien prendre les regnes de la situació i estabilitzar el temps encara més, tot i que durant la primera meitat del dia encara podria ploure de manera aïllada, sobretot, en algunes zones de l'est peninsular i Balears.