Compartir

Tot i que el termini donat pel jutjat acabava aquesta tarda, Joana Rivas ha fet el pas aquest matí i ha lliurat als seus dos fills a la Guàrdia Civil perquè se'ls lliurin al pare,

Rivas, que va ser detinguda i posada en llibertat provisional per incomplir fa més d'un mes l'ordre de lliurar als seus dos fills menors al progenitor, l'italià Francesco Arcuri, havia d'anar avui al Punt de Trobada Familiar de la Junta i, tal com recull la ordre judicial, restituir als nens amb el seu pare.

Segons la jutge de Granada, el lliurament dels nens respon al compliment de les resolucions judicials fermes i advertia que, en cas que Rivas no acatés la nova ordre de lliurament, s'adoptaran "les mesures cautelars que, atesa la gravetat dels fets investigats, es requereixin".

Cal recordar que Rivas es va instal·lar al municipi granadí de Maracena, el 2016, en traslladar-des d'Itàlia per fugir, segons la seva versió, del maltractament de l' italià.

Arcuri va ser condemnat a tres mesos de presó per maltractament en 2009 per colpejar-la "repetidament".

El jutjat d'Instrucció número 2 és l'encarregat de la via penal de la causa, i investiga a Rivas pels delictes de sostracció de menors i desobediència a la justícia.