Compartir

La jove madrilenya de 18 anys va desaparèixer l'estiu passat mentre estiuejava a Pobra do Caramiñal, Galícia.

Diana Quer tornava caminant a casa seva el 22 d'agost de 2016 després d'assistir a les festes de la localitat on estiuejava, a Pobra do Caramiñal. A les 2: 40h de la matinada, va escriure un missatge de WhatsApp a un amic al que posava textualment: "Hi ha un gitano que m'està acollonint". Dos minuts després va afegir que li havia assetjat dient "bruna vine aquí". El seu amic llavors es preocupa i li pregunta que què li ha contestat. Diana ja no dóna més senyals de vida fins avui.

Un any després de la desaparició són moltes les incògnites que encara continuen obertes. L'única pista que ha tingut la Guàrdia Civil per poder indagar ha estat el seu telèfon mòbil. Aquest ha estat l'única pertinença que s'ha trobat de la jove. Es va trobar a finals d'octubre submergit al mar d'una zona molt propera al port de Taragoña (Rianxo), just on alguns testimonis havien vist a la jove per última vegada el dia de la seva desaparició.

S'han realitzat molts treballs en aquest telèfon. Una empresa Alemanya va aconseguir desbloquejar el telèfon per poder rescatar el contingut, però tot i així, cap contingut ha resultat com a prova fiable sobre el parador de la jove.

A la Guàrdia Civil han cridat fins a 300 persones informant haver vist a Diana en un o altre lloc. "Des Lugo fins a França passant per Estats Units, però tots erronis", comenten des de la investigació. L'avís més creïble va ser fa uns mesos a Leganés. Dos joves es trobaven en un concert de música quan van creure veure a la jove desapareguda a A Pobra. Van cridar a la Policia Nacional i mentre arribaven els agents la noia va vomitar i va abandonar el recinte. Era tan versemblant el relat dels joves que es va desplaçar fins a la Policia Científica al lloc i va analitzar les restes del vòmit. El van comparar amb l'ADN de Diana i van comprovar que no tenien raó.

Al llarg de la investigació, més de quatre-centes persones han estat interrogades, moltes com a testimonis i algunes com a possibles sospitoses . També s'han visionat totes les càmeres del recorregut que va poder fer Diana i els investigadors han rastrejat paratges pròxims al lloc de la desaparició, fins i tot amb batudes ciutadanes per contribuir a la recerca de la jove.