Compartir

L'eclipsi solar serà totalment visible als Estats Units i parcial en l'Amèrica Llatina i Europa.

Aquest dilluns 21 d'agost es produirà un eclipsi solar que només serà visible des d'alguns punts determinats de la terra. Es tracta d'un fenomen en què la lluna passa per davant del Sol i deixem de veure-ho.

Des d'Espanya només podrem veure el final de l'eclipsi parcial segons es posa el Sol. Vist des de Canàries tindrà una magnitud del 50%, i vist des de la Península apareixerà amb una magnitud entre el 20% i el 30% .

A Madrid, l'eclipsi començarà a les 20: 45h, i serà visible durant uns 18 minuts, fins que el Sol s'amagui a les 21: 03h.

“En el moment de l'eclipsi, el Sol estarà molt baix en l'horitzó i és possible que la calitja impedeixi veure-ho” , explica Ricard Casas, astrònom del Consell Superior d'Investigacions Científiques . A més, el científic adverteix que per observar aquest esdeveniment astronòmic, cal prendre precaucions: “Mirar directament al sol pot causar cremades a la retina, de manera que per mirar directament el fenòmens és necessari usar filtres en els telescopis i prismàtics o ulleres especials per a eclipsis “. “Qualsevol punt on es vegi l'horitzó clar és bo per seguir l'esdeveniment”, afegeix.

El 2018 només hi haurà tres eclipsis parcials de Sol, cap visible des d'Espanya. El proper eclipsi total de Sol tindrà lloc el 2 de juliol de 2019 i serà visible des de Xile, Argentina i el sud del Pacífic.

El proper eclipsi total que es podrà veure des d'Espanya es produirà el 12 d'agost de 2026.