viernes, 25 septiembre 2020 9:00

Descobreixen gairebé 400 cossos sota el fang a Sierra Leone després de les inundacions

Després de les fortes inundacions que han afectat el país, s'han descobert al voltant de 400 cossos sepultats sota el fang, com a conseqüència dels corriments de terra al sud de Freetown.

Segons informa El Mundo, el jutge d'instrucció ha calculat que encara pot haver-hi altres 500 persones desaparegudes per la mateixa causa.

A més de morts i ferits, una altra dada preocupant és el fet que 3000 persones s'hagin quedat sense habitatge fins al moment. D'altra banda, d'entre la xifra total de morts, hi ha més de cent nens.

Les diferents ONG i organitzacions que treballen a la zona coincideixen a declarar la zona com catastròfica, amb centenars de cadàvers apilats sense identificar .

les pluges que encara continuen al país i la situació precària fan molt difícil la tasca dels equips de rescat a les zones més afectades.

El coordinador de la Federació Internacional de Societats de la Creu Roja, Abdul Nasim, va assegurar no haver vist mai res semblant i va descriure el que ha passat com "un riu de fang que va sortir del no-res i va empassar comunitats senceres" .

El president del país, Ernest Bai Koroma, va demanar ajuda urgent.