martes, 11 agosto 2020 23:44

El Parlament es reuneix avui per tramitar la 'Llei del referèndum' i el Govern descarta aplicar l'article que 155

Avui dimecres es reprèn l'activitat al Parlament després de l'aturada estiuenca.

Amb el retorn de vacances, El Govern de Junts pel Sí, amb suport de la CUP, començaran a tramitar la Llei del referèndum , amb l'advertiment Puigdemont de no acatar les ordres del Tribunal Constitucional si intenta frenar la votació.

la Generalitat es llançarà, per primera vegada i de forma irremeiable, cap al seu primer acte seriós de 'rebel·lia' contra l'Estat des que el 'Procés' arrenqués el 2012.

el Govern, que prepara la impugnació de la llei, descarta aplicar l'article 155 i suspendre l'autonomia.

A 47 dies de la votació de l'1 d'octubre, Junts pel Sí i la CUP preveuen incorporar la resta d'eines necessàries per a la desconnexió: una Hisenda pròpia per a Catalunya i un un nou marc jurídic, el contingut encara no es coneix , amb el qual aspiren a substituir la legislació espanyola i proclamar, de facto, la ind ipindincia.

La 'Llei del referèndum ' serà, en tot cas, l a primera batalla i la que marqui l'inici d'aquesta nova i definitiva fase .

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell (Junts pel Sí), no revelarà fins a la reunió a porta tancada d'avui dimecres, si inclou l'admissió de la llei en l'ordre del dia.

Com apunten des de pàgines de El món , si s'aprova el tràmit, el Govern, que també es reuneix avui de forma extraordinària, actuarà immediatament, amb una petició d'impugnació davant el Constitucional.

Ahir, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando , va descartar que el Govern pugui anar més enllà en la seva respues ta . En concret, amb la intervenció de la Generalitat per suspendre l'autonomia (Article 155).

A principis d'agost, El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va assegurar a inicis de mes que l' executiu de Puigdemont no complirà amb cap ordre que vagi en contra del que aprovi el Parlament . " obeirem una llei aprovada pel Parlament, a la qual donarem plena vigència ", ha sentenciat.

L'amenaça de recórrer al TC si la Llei del referèndum avança no ha variat els plans del Govern, que ha advertit amb dur a terme el seu primer acte de desacatament .

Sota aquest prisma, així que la llei sigui publicada pel document oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), el Govern preveu complir de forma estricta.

Així es van assegurar de plasmar-dels ponents de la norma, els qui en la seva disposició final van especificar que el seu contingut la converteix en una " llei suprema "que preval sobre qualsevol norma. Inclòs qualsevol dictamen que provingui de l'Estat.

Artículos similares