Compartir

Ahir, dimarts 7 d'agost, Joana Rivas i el pare dels seus dos fills estaven citats davant el Jutjat d'Instrucció 2 de Granada per veure si ella ha pogut incórrer en un delicte penal de retenció il·lícita de menors.

La dona, que no es va presentar a aquest judici, roman en parador desconegut des del 26 de juliol, quan es va negar a lliurar als menors al pare, ja que aquest va ser condemnat el 2009 per un delicte de lesions en l'àmbit familiar.

Ara, segons informa 20 minutos, Joana Rivas s'exposa a una ordre de detenció i presentació, en cas de trobar el seu parador, per poder tornar als nens al seu progenitor que resideix a Itàlia.

Després que Joana Rivas no aparegués en el Punt de Trobada Familiar de Granada on el progenitor hauria d'haver recollit als nens, els cossos i forces de seguretat es van disposar a buscar a Juana i als menors, tant en Macarena com en aquells llocs en què puguin trobar-se.

La cita davant el Jutjat d'Instrucció 2 de Granada estava prevista a les 10 hores, amb l'objectiu de determinar si la mare ha pogut cometre els delictes de desobediència a l'autoritat judicial, de sostracció de menors i de violència psicològica contra els nens.

Així ho apunta la defensa de la seva exparella, Francisco Arcuri, que havia sol·licitat mesures cautelars contra Rivas, entre elles, una ordre de recerca internacional que va ser denegada. Des d'Itàlia es reclama la tornada dels nens d'onze i tres anys al domicili familiar.

Coincidint amb la cita judicial, hi ha prevista una concentració davant dels jutjats de l'associació 'Granada per la custòdia compartida ja' .