martes, 29 septiembre 2020 9:29

El Rei Felip IV i Mariano Rajoy han mantingut la seva tradicional reunió a la Palma

Després de la reunió entre el Rei i Mariano Rajoy, el president del Govern ha donat una roda de premsa per informar sobre els assumptes de la tradicional reunió celebrada al Palau de Marivent, a Mallorca.

la trobada estava previst per a les 12:30, però ha patit un retard de més de dues hores a causa d'una lumbàlgia del president i ha començat a les 14:45, allargant-se fins les 16:15 hores.

un dels assumptes principals d'aquesta reunió, segons ha dit Rajoy, ha estat el tema de Catalunya, sobre el que ha dit, un cop més, que no hi haurà cap referèndum.

el president ha dit que li semblaria "una nova puntada de peu al sistema democràtic" el fet que la el Parlament català aprovi la proposició de llei de referèndum registrada per Junts pel Sí i la CUP i ha assegurat que aquesta seria recorreguda immediatament per l'Executiu.

Rajoy ha assenyalat que la unitat d'Espanya és el que més preocupa a hores d'ara i que és la seva obligació defensar la llei i als catalans que no volen la independència.

Pel que fa a aquest mateix tema, el president ha comentat que serà difícil exigir-li a un ciutadà que compleixi la llei quan els governants catalans estan fent el contrari i, que a més, en presumeixen.

Segons ha dit textualment: "No hi haurà referèndum perquè Espanya és una democràcia, és un Estat de dret, és un país on hi ha llei i la llei ho hem de complir tots. I els primers, els governants ".

Posteriorment, el president ha informat al Rei Felip VI de la situació de caos que pateix l'aeroport del Prat a conseqüència de la vaga de treballadors dels controls de seguretat.

Rajoy ha demanat "no ser mesquí" amb aquest assumpte i ha dit que l'aeroport té un problema puntual i que cal intentar resoldre-ho i no fer política amb això.