Compartir

Corea del Nord ha amenaçat aquest dimarts amb emprendre “mesures estratègiques” i “accions físiques” després de les sancions adoptades dissabte en contra per part del Consell de Seguretat de l'ONU.

En un comunicat, el líder Pyongyang, després de criticar les últimes sancions, va llançar noves amenaces contra els Estats Units, país impulsor de les sancions.

No han d'oblidar que (Corea del Nord) està disposada a emprendre sense dubtar-ho mesures estratègiques, incloent mesures físiques que mobilitzin tot el nostre poder nacional“, va comunicar un portaveu del Comitè nord-coreà per a la Pau d'Àsia-Pacífic, en declaracions a l'agència estatal KCNA i en referència als EUA.

Kim Jong-un també va censurar a Seül per realitzar maniobres amb foc real a prop de la frontera occidental amb el Nord, i va amenaçar el país veí amb “convertir les illes frontereres de l'oest i fins i tot Seül en un mar de flames“.

Corea del Nord defensa, tal com s'informa des ABC, que el seu programa nuclear i de míssils només pretén dissuadir d'una eventual invasió a Estats Units.

Les sancions de l'ONU arriben a resposta al llançament del primer míssil balístic intercontinental (ICBM) de Corea del Nord, el passat 4 de juliol, una fita armamentístic a la qual li ha seguit el llançament d'un segon projectil d'aquest tipus el 28 de juliol.

Les autoritats de la Xina estan disposades a pagar el preu que suposa la imposició de noves sancions per part de Nacions Unides contra Corea del Nord, segons ha indicat aquest dimarts el ministre d'Afers Estrangers xinès, Wang Yi.

El ministre ha assenyalat que, tot i que Pequín és el país que major relació econòmica té amb Pyongyang, sempre donarà suport a les resolucions de l'ONU.