Compartir

Un grup de ciutadans d'origen xinès, construïa els seus hivernacles de marihuana dins d'habitatges de luxe o naus industrials.
Hi ha 31 detinguts, dels quals posseïen 36 quilos de marihuana a punt per vendre i al voltant de 30000 plantes. La xarxa estava començant a contractar treballadors de Vietnam per vigilar tota la mercaderia.

Els investigadors que han portat el cas han tingut major dificultat per la gran mobilitat de l'organització i els enganys per ocultar els seus veritables noms. Segons la informació que ha ofert una nota de premsa, el grup d'origen xinès feia servir identitats de persones a les que havien robat la documentació per llogar habitatges, llogar vehicles o donar d'alta els subministraments d'electricitat.

Per portar millor la seva xarxa de cultiu i venda, havien organitzat un repartiment de tasques entre ells, en què destacava la figura del 'aconseguidor' que s'encarregava de trobar els llocs més discrets per plantar la droga, els muntadors dedicats a instal·lar la plantació en pocs dies sense causar cap sospita, i finalment els captivadors i cuidadors, que es troben en la baula més baix de la cadena. A més, la xarxa també comptava amb el seu propi sistema de seguretat format per ucraïnesos que posseïen armes de foc per evitar atacs de bandes rivals. També tenia una xarxa de col·laboradors que distribuïen la droga a empreses de missatgeria en paquets que no superessin els 15 quilos.