Compartir

La Plaça de bous de Palma de Mallorca acollirà aquesta nit, dijous 3 d'agost a partir de dos quarts de la nit, la qual podria ser l'última cursa de braus al Coliseu Balear, fet que es coneixerà amb tota seguretat en els pròxims mesos, quan se sàpiguen les conseqüències de l'anomenada llei de braus "a la balear".

Tal com informa ABC, aquesta llei, que sembla conduir a la desaparició de la Festa, va ser aprovada el passat mes de juliol pel Parlament autonòmic i, tot i que encara no ha entrat en vigor, fixa nombroses restriccions per a la celebració dels festejos taurins com, per exemple, que no es fereixi o mat al bou.

A la correguda d'aquesta nit breguen Paquirri, Talavante i Cayetano en la que podria ser l'última cursa de braus a la Palma en la qual es podran utilitzar banderilles i estocs, ja que la llei que imminentment entrarà en vigor, restringeix el seu ús i deixa únicament la possibilitat d'usar els capots i crosses.

La llei, que va ser promoguda pel PSOE, MÉS i Podem, té com a objectiu evitar les pràctiques taurines a Balears. Al seu torn, el Govern ha anunciat que presentarà un recurs contra aquesta llei davant el Tribunal Constitucional.