lunes, 10 agosto 2020 7:24

Rajoy testifica en el judici de la Gürtel: "Els meus responsabilitat és política, no econòmica"

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha declarat durant dues hores, davant el tribunal que investiga el cas Gürtel entre els anys 1999 i 2005. El líder del PP ha assegurat que durant aquests anys ell va tenir un paper polític, però no un coneixement exacte de les finances del partit. "Mai m'he ocupat d'assumptes econòmics en el partit", ha aseguerado.

En la seva declaració com a testimoni, la primera d'un president del Govern en la democràcia, Rajoy ha qualificat d ' "absolutament fals" l'existència de sobres amb sobresous al PP.

L'advocat de ADADE, en representació de l'acusació popular, ha sol·licitat un acarament entre Rajoy i Bárcenas després que l'extresorer declarés que sí va lliurar sobres a Rajoy, cosa que el president de l'Executiu ha negat. No obstant això el tribunal ha rebutjat el acarament perquè "això sí que és entrar de ple en els papers de Bárcenas i hem dit que cal acotar".

Rajoy reconeix que Bárcenas li va demanar si se li podia deixar el cotxe del partit i una sala per guardar les seves coses. "Ens va semblar raonable", va dir el president.

Rajoy també ha negat tenir qualsevol relació amb Francisco Correa, el cap de la Gürtel. Preguntat pel final de la relació del partit amb Francisco Correa, Rajoy assegura que "Va ser en una reunió a finals de 2004, el tresorer del partit em va dir que alguns proveïdors estaven usant el nom del partit. Em va suggerir que deixéssim de treballar amb alguns proveïdors ".

Artículos similares