Compartir

Aquest dimarts, 25 de juliol, es compleixen 25 anys de l'inici dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. Un esdeveniment que va transformar la Ciutat Comtal i que va fer d'Espanya l'epicentre mundial durant uns dies.

Per celebrar aquest 25è aniversari, s'han organitzat una sèrie d'esdeveniments.

El primer dels actes als quals assistirà el Rei serà a les 12.45 hores al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), al qual també acudirà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont , per commemorar els 30 anys del centre. La seva fundació va estar vinculada a la designació de Barcelona com a seu olímpica i paralímpica.
A la tarda l'alcaldessa Ada Colau presidirà un acte institucional d'homenatge als atletes al Palauet Albéniz, en què també participaran membres del Comitè Olímpic i representants de la societat civil i del món de l'esport. Hi són convidats tots els atletes espanyols que van participar en els Jocs, entre els quals figura l'actual Rei Felip VI, que va ser l'abanderat en la cerimònia d'obertura i va competir en blanc.

L'acte acabarà, segons El País , amb la sortida dels relleus de la torxa i la bandera olímpica, que començarà la neboda de l'alcalde Pasqual Maragall, Elisabeth Maragall, medallista a Barcelona 92. els relleus, per part de voluntaris olímpics, arribaran fins a la plaça de Catalunya on a les 21.45 l'exjugador de bàsquet Juan Antonio San Epifanio, Epi, donarà l'últim a l'arquer Antonio Rebollo, que llançarà una fletxa que de manera simultània s'encendrà al peveter de l'estadi.

Una imatge que es veurà a la plaça a través d'una pantalla gegant. A continuació actuarà la banda rumbera Los Manolos, que van tancar la cerimònia de clausura dels Jocs en 1992.