Compartir

L'Institut Nacional d'Estadística ha confirmat el que avancés el passat 29 de juny. La inflació s'ha mantingut al juny, respecte al mes de maig, però ha retallat en 4 dècimes la seva taxa interanual, fins al 1,5%, el seu nivell més baix des de novembre de 2016.

la moderació en l'alça dels preus s'ha vist motivada pel transport, que s'ha vist beneficiat per la baixada en el preu dels carburants, just el contrari que passava fa un any. També ha ajudat el descens en la taxa d'habitatge, fins al 3,6%, pel menor encariment de l'electricitat i l'abaratiment del gasoil per a calefacció.

Entre els responsables d'aquest fre en la pujada dels preus es compten a més, els aliments i begudes no alcohòliques (que encadenen el seu segon mes consecutiu a la baixa), i en concret, per la caiguda dels preus dels llegums i les hortalisses i el menor increment de les fruites.

Per contra, les dades constaten com s'han encarit els productes relacionats amb el turisme, coincidint amb l'inici de la temporada estival. El preu dels hotels i altres allotjaments s'ha encarit un 8,6% interanual en aquest cinquè mes d'any, enfront de la caiguda registrada al juny de 2016.