martes, 22 septiembre 2020 23:26

Sis províncies en alerta roja per temperatures de fins a 47 graus

Continua l'onada de calor que segueix fent que els termòmetres arribin temperatures màximes. Per avui l'Agència Estatal de Meteorologia manté en alerta a vint-províncies espanyoles, sis d'elles a nivell vermell, el que representa risc extrem. Es tracta de Còrdova, Granada, Jaén, Sevilla, Badajoz i Càceres, on la temperatura podria pujar fins als 47 graus.

Com es pot apreciar al mapa, Madrid i Castella-la-Manxa es troben en alerta taronja (risc important), mentre que Aragó, algunes províncies de Castella i Lleó i Catalunya presenten nivell groc (risc).

Previsió detallat de l'AEMET

A l'àrea cantàbrica ennuvolat, amb probables pluges febles disperses i ocasionals al matí al litoral i ruixats aïllats a la tarda al interior. A Catalunya intervals ennuvolats i núvols d'evolució, sense descartar algun ruixat, més probable al Pirineu oriental a la tarda. Poc ennuvolat o clar al principi en la resta de la Península i Balears, desenvolupant-nuvolositat d'evolució en zones de l'interior peninsular centre i sud, àrea de Llevant i Pirineus, sense descartar algun ruixat aïllat ocasional a la tarda, més probable en zones de muntanya .

Al nord de les Canàries ennuvolat o amb intervals ennuvolats, sense descartar alguna pluja feble ocasional al matí al nord de les illes de més relleu. Poc ennuvolat o clar a la resta.

Possibilitat de boires o núvols baixos matinals a Galícia i Cantàbric i, amb més durada, a l'àrea de l'Estret, Alborán i zones litorals sud-est i est peninsular.

Temperatures en ascens en dos altiplans, Extremadura i Canàries. Es aconseguissin valors significativament alts a l'interior peninsular, excepte en l'extrem nord, superant-se els 40 graus en moltes zones de la meitat sud, i fins i tot els 44 graus a les valls del Tajo, Guadiana i Guadalquivir. També se superaran els 36 graus a la Meseta nord i depressions del nord-est peninsular, i els 34 graus a mitjanies i zones altes de Canàries. Les diürnes baixaran a les comunitats cantàbriques i mediterrànies ia Huelva.

Vent de component nord a litorals gallec i cantàbric, alt i mitjà Ebre, Empordà i Menorca. Llevant a l'Estret i de component est a la resta de les Balears i litorals sud i sud-est. Fluix amb predomini de la component oest al vessant atlàntic. Alisis a Canàries. Intervals de fort en les Illes Canàries de més relleu.