miércoles, 12 agosto 2020 10:46

Tres tasses de cafè al dia allarguen la vida

Prendre 3 tasses de cafè al dia redueix la mortalitat, segons es desprèn dels dos últims informes publicats a la revista "Annals of Internal Medicine". Les conclusions de l'Agència Internacional per a la investigació contra el càncer, llancen que en el cas dels homes, el consum de cafè redueix en un 18% la mortalitat prematura; i en el cas de les dones en un 8%. Són les seves conclusions després d'estudiar durant 16 anys a més de mig milió de persones, en concret, població europea de diferents països, inclòs Espanya.
El resultat arriba just un any després que l'OMS retirés al cafè del llistat de productes cancerígens i fins i tot li reconegués beneficis per al fetge.
D'altra banda, l'estudi apunta a més que un major consum de cafè va lligat amb un menor risc de mort per totes les causes. Un resultat similar constata un estudi realitzat amb 185.000 nord-americans. Des de la Universitat de Califòrnia assenyalen que el seu consum redueix el risc davant les malalties circulatòries, digestives, renals, el càncer o la diabetis.
Malgrat les conclusions, experts de tots dos treballs coincideixen en la necessitat de realitzar nous estudis per concretar quins components del cafè són els protectors o beneficiosos. Així, el doctor Marc Gunter, autor principal de l'estudi de l'Agència Internacional per a la investigació contra el Càncer, adverteix que davant les limitacions de l'estudi, no pot recomanar un major consum de cafè, però sí que el seu consum no fa mal. < / p>

Artículos similares