Compartir

dilluns

La setmana va a arrencar amb temps inestable en algunes zones del nord peninsular i Canàries. Al matí, s'esperen xàfecs febles entre el nord de Galícia i el Cantàbric, i precipitacions als Pirineus. A la tarda, les precipitacions tempestuoses s'intensificaran als Pirineus i s'estendran al nord d'Aragó, interior de Catalunya i al Sistema Ibèric. També pot ploure en algunes zones del nord de les illes Canàries.

A les costes occidentals de Galícia s'esperen vents moderats del nord, de ponent a les costes occidentals d'Andalusia i del nord-est a les Canàries .

Temperatures en descens acusat al nord-est de Castella i Lleó, interior del Cantàbric oriental i alt Ebre. en ascens en zones de l'est de Castella-la Manxa i Andalusia.

< strong> dimarts

el temps tendirà a estabilitzar-se en el nord, encara que sense descartar algun ruixat aïllat al nord d'Aragó, Navarra i Catalunya. Durant la primera meitat del dia, núvols i alguns xàfecs al nord de Canàries. A la resta d'Espanya, dominarà l'ambient assolellat amb núvols d'evolució en zones de l'interior peninsular i boires a les costes del nord-oest i la Mediterrània. Pel que fa al vent, seguiran destacant els alisis de moderats a forts a les Canàries.

Les temperatures tendiran a pujar en gran part del Cantàbric, alt Ebre, Navarra, est de Castella i Lleó, sud-oest peninsular i interior de Galícia. A la vall del Guadalquivir s'arribarà als 40 graus.

dimecres

S'espera altre dia marcat per l'estabilitat en gran part d'Espanya. Es veuran intervals de núvols en algunes zones del nord al matí i núvols d'evolució amb algun ruixat aïllat a la tarda al Pirineu. A les Canàries intervals de núvols al nord de les illes més muntanyoses amb algun plugim.

Predomini de vents del nord moderats a la costa occidental de Galícia i alisis de moderats a forts a les Canàries.

Tendència a que segueixin baixant les temperatures al terç nord del nord-oest peninsular ja que pugin en gran part de la resta d'Espanya, sobretot a zones de l'interior est peninsular. A les valls del Guadalquivir i Guadiana s'esperen temperatures per sobre dels 40ºC, amb algunes capitals com Còrdova arribant o fins i tot superant els 45ºC.

El Teatre

Dijous, el vent del nord a les costes del nord-oest podria acumular núvols baixos amb plugims aïllades en les costes del Cantàbric i nord de Galícia. Intervals ennuvolats al nord de les Canàries i costes del sud-est peninsular. Cels poc ennuvolats a la resta.

Tendència a que segueixin baixant les temperatures al Cantàbric, alt Ebre, costes atlàntiques d'Andalusia, i en algunes zones del litoral Mediterrani. Pujaran a l'oest peninsular i Canàries.

divendres

El divendres, el cel seguiran ennuvolats al Cantàbric i al nord de Canàries, sense descartar pluges febles. A la tarda, poden aparèixer núvols d'evolució amb algun xàfec a les serres de l'est peninsular, Pirineus i costa de Catalunya amb algun xàfec aïllat.

Les temperatures seguiran pujant a Canàries, però tendiran a baixar en zones del interior nord peninsular.

cap de setmana

Durant el cap de setmana, el temps seguirà estable a gran part d'Espanya, encara que no es descarten alguns intervals ennuvolats al Cantàbric i núvols d'evolució amb alguna tempesta al terç est peninsular, des dels Pirineus de Catalunya passant pel sistema Ibèric, fins a la Comunitat Valenciana.

Previsió de Eltiempo.es